Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Б.Б. [ RTS ]

17. 03. 2023. 10:27 >> 10:27

RAT U UKRAJINI

Najžešće borbe na istoku zemlje, eksplozije i u Hersonu

Rat u Ukrajini ušao je u 387. dan, a najžešće borbe vode se na istoku zemlje. Tokom jučerašnjeg dana eksplozije su odjekivale i u Hersonu, a vazdušna opasnost bila je na snazi u cijeloj Ukrajini.

Njemački kancelar Olaf Šolc rekao je da ne očekuje da će se rat u Ukrajini uskoro završiti.

"Trebalo bi da budemo spremni za produženi rat, iako bi raniji kraj bio poželjan", rekao je Šolc.

Sporazum koji omogućava bezbjedan izvoz žitarica iz nekoliko crnomorskih luka Ukrajine trebalo bi da bude produžen na 120 dana, saopštile su Ujedinjene nacije.

Ovaj predlog je uslijedio nakon što je Rusija predložila produženje dogovora koji ističe u subotu za samo 60 dana.

"Rusija se prvi put suočila sa izazovima sa kojima se još nijedna zemlja na svijetu nije suočila u modernoj istoriji", rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin i istakao da se s njima izborila zahvaljujući radu hiljada kompanija i radu mnogo miliona stručnjaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније