Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Мина [ R.B. ]

25. 03. 2023. 12:11 >> 12:11

DESETINE NOVIH NAPADA

Ukrajina ne odustaje od borbi za Bahmut

Ruske snage pokrenule su na desetine napada u posljednja 24 sata, a teške borbe nastavljaju se oko istočnog grada Bahmuta, saopštila je danas ukrajinska vojska.

Ukrajinski Glavni štab je saopštio da je bilo 59 okršaja duž linije ratišta na istoku u zonama oko Limana, Bahmuta, Avdijivke, Marjinka i Šaktarska, istim područjima oko kojih se posljednjih sedmice vode borbe, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prethodnog dana, ukrajinska vojska je rekla da se ne primjećuje zastoj u ruskim operacijama na području Bahmuta, uprkos tvrdnjama nekih analitičara da slabi ofanziva Moskve koja traje već mjesecima.

Snage Teritorijalne odbrane u južnoj regiji Herson izvijestile su danas da je bilo brojnih napada i granatiranja tokom posljednja 24 sata.

Neki od napada granatama bili su usmjereni na stambena područja, a smrtno su nastradala dva civila.

Vijeće grada Hersona je u petak izdalo savjet za stanovnike koji žive u blizini rijeke Dnjepar da odu na "sigurnija područja".

"Zbog konstantnih napada, nemoguće je osigurati stabilni dotok grijanja i vode u ta područja. Najbolji način da se zaštitite je da se evakuišete u sigurnija područja", navelo je Vijeće na Telegramu.

Zvaničnici su kazali da su organizovali besplatni prevoz autobusima iz Hersona u grad na obali Crnog mora, Odesu i da je 59 civila evakuisano u petak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније