Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Т.Г. [ Beta ]

29. 03. 2023. 14:47   >>  14:47

RJABKOV

Rusija prestaje da dijeli informacije o nuklearnom oružju sa SAD

Moskva obustavlja dijeljenje informacija o svojim nuklearnim snagama sa SAD među kojima su i podaci o raketnim testovima, saopštio je danas zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov. Rjabkov je rekao da je Moskva zaustavila svaku razmjenu informacija sa Vašingtonom nakon što je prethodno suspendovala svoje učešće iz Novog Sporazumu START sa SAD o ograničavanju nuklearnih arsenala (New START).

Putin je krajem februara u obraćanju naciji najavio prekid učešća Rusije u Novom START-u, uz tvrdnju da Moskva ne može da prihvati američke inspekcije lokacija sa ruskim nuklearnim oružjem dokle god Vašington i njegovi NATO saveznici otvoreno kao svoj cilj postavljaju - poraz Rusije u Ukrajini.

Predsjednik Rusije je tada rekao da se Moskva ne povlači potpuno iz ugovora, a rusko ministarstvo spoljnih poslova je saopštio da će ta zemlja poštovati ograničenja na broj nuklearnih bojevih glava i da će nastaviti da obavještavaju SAD o testiranju svojih balističkih projektila.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova je prvobitno saopštilo da će Moskva nastaviti da obavještava SAD o planiranim probnim lansiranjima svojih balističkih raketa.

Juče su SAD saopštile da su prestale da razmjenjuju podatke o nuklearnom oružju sa Moskvom.

"Zbog neusklađenosti Rusije sa obavezama iz tog ugovora, Sjedinjene Države neće dati svoje podatke Rusiji, kako bi podstakli Rusiju da se vrati ugovornim obavezama", rekao je izvještačima predstavnik Stejt Departmenta Vedant Patel.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније