Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

[ M.M.Lj. ]

30. 03. 2023. 08:47 >> 08:50

SASTANAK SA DUKAJEM

Herasimenko: Crna Gora primjer u regionu i Evropi

Crna Gora je primjer za sve države regiona i Evrope kada je riječ o podršci Ukrajini u ratu protiv Rusije, kazao je ambasador te zemlje Oleh Herasimenko tokom sastanka sa ministrom javne uprave Marašem Dukajem.

Sagovornici su iskazali zadovoljstvo pređašnjom prijateljskom saradnjom, i naglasili da postoji prostor za konkretizaciju saradnje u više oblasti.

Misija MJU je, između ostalog, unapređenje digitalnog procesa a samim tim i demokratskog razvoja crnogorskog društva, navodi se u saopštenju MJU. U tom smislu, sagovornici su se složili da saradnja dvije zemlje može da se konkretizuje kroz zajedničke projekte, sa posebnim akcentom na uvođenje novih e-servisa.

“Posvećeni smo stvaranju efikasne javne uprave po mjeri građana, i u tom smislu otvoreni za saradnju i realizaciju zajedničkih projekata“, naglasio je Dukaj.

Ambasador Herasimenko je istakao važnost podrške i pomoći koje Crna Gora pruža Ukrajini od prvog dana, kazavši da je Crna Gora primjer za sve države regiona i Evrope.

“Ukrajina se isto suočavala sa sajber napadima na dnevnom nivou, i kroz naše odbrambene sisteme uspjeli smo sačuvati naše servise i informacione sisteme”, naglasio je ambasador.

“Iskustva i ekspertize ukrajinskih institucija u oblasti informacionih tehnologija bile bi od nemjerljivog značaja za sve aktivnosti koje smo započeli u cilju jačanja sajber bezbjednosti u Crnoj Gori”, zaključio je ministar Dukaj
Sagovornici su se složili oko nastavka komunikacije po pitanju jačanja prijateljske saradnje i određivanja njenih glavnih strateških pravaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније