Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

[ R.B. ]

06. 06. 2023. 17:27 >> 17:26
2

ŠOJGU SAOPŠTIO

Rusija potvrdila smrt 71 vojnika u ukrajinskim napadima

Ruska vojska priznala je danas pogibiju 71 svog vojnika u operacijama koje su imale za cilj da odbiju ukrajinske napade na cijelom ukrajinskom frontu u posljednja tri dana.

Rusija inače rijetko izvještava o gubicima u svojim redovima.

"Ukupno 71 vojnik je poginuo, a 210 je ranjeno" među snagama "angažovanim da odbiju neprijateljski napad", izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Prema njegovim riječima, oštećeno je 15 tenkova i devet oklopnih vozila, kao i dva vozila i artiljerijsko oružje.

Šojgu je rekao da je Ukrajina od nedjelje upotrebila veliku količinu oružja na različite djelove fronta i pretrpjela gubitke.

"Pokušaji napada su osujećeni... Neprijatelj nije postigao svoje ciljeve, pretrpjeli su značajne gubitke", dodao je ruski ministar.

Ruske vlasti su u ponedjeljak saopštile da se njene snage suprotstavjaju ukrajinskim napadima velikih razmjera, nagovještavajući da bi to mogla da bude velika kontraofanziva koju Kijev priprema mjesecima.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније