Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

18. 09. 2015. 11:17 >> 11:07
3

SLUČAJ RADENOVIĆ

Vujović: Tužilaštvo pritiska medije

Medijski savjet za samoregulaciju (MSS) osudio je podizanje optužnog predloga protiv direktora Pink M televizije, Gorana Radenovića.

 

„Kako smo shvatili razlog za podizanje optužnice od strane osnovnog državnog tužilaštva je izvještavanja televizije Pink M o "curenju" informacija prilikom hapšenja budvanskih funkcionera. Ovakav potez tužilaštva moguće je razumjeti samo kao pritisak na medije zbog njihovog izvještavanja i kao pokušaj ograničavanja medijskih sloboda“, navodi se u saopštenju.

Iz MSS-a su podsjetili da su mediji u svom radu slobodni da objavljuju sumnje, pretpostavke, indicije kao i činjenice do kojih su došli.

„Svako ograničavanje njihove djelatnosti može i te kako da se odrazi na ograničavanje medijskih sloboda, kao i slobode izražavanja uopšte. Takođe podsjećamo da zakon daje pravo medijima da štite svoje izvore informacija i da imaju pravo da ih neotkriju.  Posebno zabrinjava da do danas nije poznato kakav je to akt počinio Radenović, koji se sumnjiči za krivično djelo lažnog prijavljivanja, niti je obrazloženo šta se pod tim podrazumjeva“, navodi se u saopštenju.

MSS smatra da nadležno tužilaštvo mora povući optužni predlog i pokazati puno veći stepen razumjevanja rada medija i osnovnih medijskih sloboda.

„U protivnom će ovakvi potezi tužilaštva biti shvaćeni kao pokušaj zastrašivanja medija i pritisak da se ne izvještava o radu državnih institucija“, poručuju oni.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније