Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Beta ]

04. 10. 2018. 10:39 >> 10:37

APELACIONI SUD

Dikiću i Dušiću produžen pritvor

Bivšem komandantu srpske žandarmerije Bratislavu Dikiću i srpskom državljaninu Milanu Dušiću koji se terete da su učestvovali u pokušaju terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra 2016, potvrđena je odluka kojom im se produžava pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

Apelacioni sud navodi da postoji osnovana sumnja da su optuženi izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pokušaja terorizma što, kako se navodi, proizlazi iz iskaza svjedoka saradnika Saše Sinđelića, drugih svjedoka, oduzetih predmeta, listinga telefonskih razgovora, izvještaja sudskih vještaka.

Sud ističe da je za djela koja se Dikiću stavljaju na teret zaprijećena visoka kazna zatvora, kao i činjenica da je Dikić državljanin Srbije što znači da ima razvijene lične, porodične i društvene veze van teritorije Crne Gore koje može iskoristiti u bjekstvu.

Odluku o pruduženju pritvora je prethodno donijelo Krivično veće Višeg suda, a Apelacioni sud se izjašnjavao po žalbi advokata Dikića.

Suđenje za pokušaj terorizma je u toku pred Višim sudom, a Dikić i Dušić su u pritvoru od 18. oktobra 2016.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније