Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Izvor: Dnevne novine ]

24. 10. 2019. 06:30 >> 06:30

VIŠI SUD

Odgođeno suđenje Vuki Goluboviću

Suđenje bivšem predsjedniku Opštine Berane Vuki Goluboviću, optuženom da je počinio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja na način što je, prema navodima SDT-a, oštetio budžet grada na čijem je bio čelu, ponovo je odgođeno u Višem sudu u Podgorici.

 

Optuženi Darko Mališić, nekadašnji načelnik beranskog katastra, nije pristupio na zakazani pretres, a umjesto njega poziv za ročište primila je njegova sestra Dijana Mališić, pišu Dnevne novine.

Nakon što je sutkinja Ana Vuković to saopštila, branilac ovog optuženog, advokat Lazar Aković, pojasnio je da sestra živi u kući do njegove.

Sutkinja Vuković je iskazala čuđenje kako to da optuženi Mališić nije nikada kući, imajući u vidu da je u invalidskim kolicima.

Advokat Aković je dostavio i dva izvještaja ljekara specijaliste beranske Opšte bolnice od 24. i 25. septembra za okrivljenog D. Mališića.

Sutkinja Vuković je podsjetila da je vještak ocijenio da je okrivljeni D. Mališić procesno sposoban, te da može dolaziti na pretrese u pratnji nekog lica. Naredno ročište zakazano je za 7. novembar i naloženo je da se posredstvom Uprave policije pozove okrivljeni D. Mališić.

Osim Golubovića i D. Mališića, u postupku optužnicom SDT-a obuhvaćen je i brat prvooptuženog Milan Golubović. Optužnicom je obuhvaćeno i pravno lice d.o.o. “Tehnostar” Berane i vlasnik tog društva Žarko Barjaktarović, kao i optuženi Vučeta Mališić, geodet.

Prema navodima naredbe za istragu SDTa, Vuka Golubović se tereti da je opštinski budžet oštetio za ukupno 192.761 euro. Milan Golubović beransku opštinu oštetio je za 5.000 eura, dok se Darko Mališić i Momčilo Sajičić, bivši načelnik beranskog katastra, terete da su, uz pomoć Vučete Mališića, u tri navrata opštinsko zemljište, vrijednosti 334.829 eura, bez pravnog osnova, upisali na kompaniju “Tehnostar”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније