Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

19. 04. 2023. 17:21 >> 18:15

UHAPŠENO VIŠE OSOBA

Bild: "Kavački klan" prao novac u Njemačkoj

Njemački "Bild" prenio je da je u toj zemlji uhapšeno više osoba zbog, kako se sumnja, pranja novca za ozgloglašeni "kavački klan" crnogorske mafije. Uhapšeni su odgovarali na pitanja tužioca u Darmštatu, nedaleko od Frankfurta, a pominje se da bi mogli biti odgovorni za pranje oko 40 miliona eura.

Kako piše ovaj list u onlajn izdanju, poslovi sa drogom su izuzetno unosni, ali šverc je samo pola bitke.

"Nezakonito prikupljen novac mora da se opere. Klan okupljen braće Bilala K. i Tunaja K. očigledno se specijalizovao za ove poslove", piše "Bild".  

Kako se navod, zajedno sa saradnikom Hakanom T. (54) iz Raunhajma, odgovaraju na pitanja tužioca u Darmštatu. Optuženi su za formiranje ili članstvo u kriminalnoj organizaciji, pranje novca i kršenje Zakona o nadzoru nad platnim uslugama jer su djelovali kao banka.

"Njene mušterije: kriminalci iz cijelog sveta, uključujući i ozloglašeni 'kavački klan' crnogorske mafije. Navodi se da je oko 40 miliona eura proteklo preko Hesena u Tursku, Rusiju, Paragvaj, Kolumbiju i ruge zemlje. Kuriri su švercovali gotovinu preko aerodroma u Frankfurtu ili su je skrivali u automobilima, a transferi su išli sumnjivim kompanijama", piše u tekstu. 

Više desetina saradnika je identifikovano putem otkrivenih kripto poruka preko Skaja, koje se prate odvojeno, naveo je list. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније