Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Б.Б.

09. 08. 2023. 09:42 >> 09:51
8

KRIVIČNA PRIJAVA

Perunović osumnjičen da je sa kartice EPCG-a skinuo 19.000 eura

Policija u Nikšiću podnijela je krivičnu prijavu protiv Marka Perunovića predsjednika Odbora direktora EPCG-Željezara Nikšić zbog sumnje da je zloupotrijebio službenu platnu karticu. Policija sumnja da se on u jednom od objekata za priređivanje igara na sreću, kroz sedamnaest izvršenih transakcija poslužio novcem u ukupnom iznosu od 18.800 eura.

Službenici Regionalnog Centra Bezbjednost "Zapad" – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, nakon sprovedenih izviđajnih mjera i radnji, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv Perunovića (49) iz Nikšića, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo posluga.

"Sumnja se da je M.P. navedeno krivično djelo izvršio u svojstvu predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore – Željezara Nikšić, na način što je iskoristio, odnosno poslužio se biznis VISA karticom koja mu je povjerena na radu. On se, kako se sumnja, 27. i 28. maja, neovlašćeno poslužio novcem u ukupnom iznosu od 19.000 eura, a koji novac je u istom iznosu nadoknadio 29. maja. Sumnja se i da je službenu biznis karticu koja je u vlasništvu privrednog društva EPCG – Željezara Nikšić, prvo iskoristio prilikom transakcije na bankomatu jedne poslovne banke u Nikšiću, na način što je podigao novac u iznosu od 200 eura, a potom nastavio izvršenje krivičnog djela u jednom od objekata za priređivanje igara na sreću, kojom prilikom se kroz sedamnaest izvršenih transakcija poslužio novcem u ukupnom iznosu od 18.800 eura", navode u policiji.

Podsjećamo Perunović je nakon što je "Alternativa Crna Gora" na Fejsbuk stranici objavila da je službenu karticu koristio za privatna plaćanja, podnio neopozivu ostavku na funkciju.

On je tada tvrdio da je u pitanju greška, odnosno da je slučajno zamijenio privatnu službenom karticom i da je novac odmah ujutro vratio na račun kompanije.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније