Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

16. 09. 2023. 17:56 >> 18:11

ZAKAZANO

Suđenje za ubistvo Slavoljuba Šćekića 19. septembra

Suđenje za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića zakazano je za 19.septembar. To je potvrdila sestra pokojnog policijskog funkcionera, Slavica Šćekić. 

"Ovo suđenje traje nesrazmjerno dugo. Punih 17 godina. Skoro dvije decenije. I vrapci na grani znaju da ovako dugo suđenje nije u redu. Niti bi smjelo da bude. Ali jeste. Zabrinjavajuće je što premijera u tehničkom mandatu ne dotiče slučaj ubistva moga brata. A moralo bi, naročito kada se zna da je moj brat ubijen samo zato što je štitio ovu državu i narod od mafije i organizovanog kriminala", istakla je Slavica Šćekić. 

Čudna i zabrinjavajuća je, kaže, ova i ovolika premijerova nezainteresovanost za rješavanje slučaja ubistva Šćekića. 

"Naročito nakon njegove posjete Bigoviću, organizatoru ubistva moga brata u pritvoru u UIKS-u.  Abazović mora javno da se izjasni o čemu su razgovarali on i Bigović, tom prilikom", kazala je Slavica Šćekić, pitajući se i je li tunel ispod zgrade Višeg suda korišćen možda da se organizuje bjekstvo optuženih ubica njenog brata. 

Podsjetimo, krajem avgusta navršilo se 18 godina od ubistva istaknutog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića a crnogorske institucije još nijesu dale potpuni odgovor na pitanje ko je odgovoran za taj zločin.

Slavoljub Šćekić ubijen je ispred svoje kuće u Podgorici, u naselju Tološi, sat iza ponoći 30. avgusta 2005. godine.

Optuženi Saša Boreta, Ljubo Bigović, Milan Šćekić i Ljubo Vujadinović su u više presuda osuđeni na po 30 godina zatvora za ovo ubistvo, ali su drugostepena vijeća obarala te presude. Kako je ranije saopštvano, razlog su bile bitne povrede odredaba krivičnog postupka, koje su često rezultirale povredom prava na odbranu i pravično suđenje.

Promijenjeno je i više sudskih vijeća, a slučaj je dospio i do Ustavnog i Suda za ljudska prava u Strazburu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније