Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

15. 10. 2023. 15:00 >> 15:10

DVIJE GODINE OD SMRTI PAOLA SALVAĐA

Ubistvo Šarićevog saradnika u Milanu: Istraga se nastavlja

Prije dvije godine u zasjedi u Milanu ubijen je Paolo Salvađo, zvani "Dum dum", povezan sa klanom optuženog pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića, a taj zločin do danas je djelimično riješen, pišu italijanski mediji.

Dvojica napadača na skuteru ispalili su tri hica u Šarićevog saradnika prije dvije godine. Naime, Salvađo (60) je ubijen kod Milana 11. oktobra 2021. godine, a karabinjeri Odjeljenja za ubistva uhapsili su kasnije 45-godišnjaka, Benedeta Marina, optuženog da je učestvovao u atentatu. Konkretno, on je bio vozač jednog od ubica.

Atentatori su koristili skuter da likvidiraju Salvađa a onda su pobjegli koristeći automobile, piše "milano.corriere.it". 

Mada je sumnja pala na N`drangetu, pojavile su se i druge teorije o tome ko bi mogao biti naručilac i organizator ovog zločina. 

Hapšenje osumnjičenog Marina sprovedeno je na Siciliji, po nalogu milanskog suda. Istražitelji su do osumnjičenog stigli zahvaljujući pomnoj analizi snimaka sa kamera u okolini i čitavom jugozapadnom dijelu Milana. Tako je bilo moguće rekonstruisati rutu skutera sa dvojicom ubica i identifikovati druge umiješane ubice.

Na snimicima, može se vidjeti da ubica ulazi u "Pežo 3008" a Marino je vozio taj automobil.

"Istraga se nastavlja na identifikaciji dvojice drugih počinilaca zločina", navodi "milano.corriere.it". 

Svojevremeno je portal it.blastingnews.com objavio kako je Salvađo uspio da izgradi jaku mrežu zahvaljujući kontaktima sa dobavljačima u Južnoj Americi i Crnoj Gori naslijeđenim od Roka Moluza, rođenog 1970. godine, istaknutog člana N`drangete, moćne kalabrijske mafije.

Kao jedan od motiva za ubistvo Salvađa, kako se navodi, mogla bi biti prevlast na tržištu droge u Milanu.

"Na tom tržištu ima mjesta i za strane klanove. Pogotovo srpske grupe, na koje se svi pozivaju kada treba kupiti mnogo 'bijelog' po niskoj cijeni. Među glavnima imenima je Jakov Kontić, član klana Darka Šarića, koji je na čelu jednog od najmoćnijih kartela na Balkanu i u cijeloj Evropi",, piše italijanski portal.

Navodi se da je Kontić imao veze (rodbinske) sa uticajnim članom milanskog podzemlja Vitom Magrinijem, dok su Šarićevi "vojnici“ snabdijevali mešetare aktivne na milanskom trgu, uključujući i samog Paola Salvađa.

"U međuvremenu, Kontić je uhvaćen, Šarićevo carstvo je propalo, dok je „Dum Dum“ strijeljan na oči prolaznika u Buskinasku. Tako se krug zatvorio. Možda se čeka smjena generacija i u svijetu trgovine drogom u Milanu. Gdje su mladi, opasni narko-brokeri spremni da napišu nova poglavlja ove duge istorije, sastavljene od kriminalnih dinastija koje jure jedna drugu među zgradama Milana. Grad biznisa, grad koji trči i nikoga ne čeka", navedeno je u članku portala it.blastingnews.com.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније