Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Marko Terzić [ TVCG ]

02. 04. 2024. 07:24 >> 07:26
Čitaj mi:

PREDLOG GP URA

Donošenje zakona o porijeklu imovine još neizvjesno

Kada će biti definisane pravne norme, koje će otvoriti vrata za oduzimanje nelegalno stečene imovine još niko nema odgovor. Postavlja se pitanje da li za usvajanje izmjena zakona, postoji politička volja, jer do sada nijedan predlog nije stigao do Parlamenta na glasanje. Svoj predlog danas će u skupstinsku proceduru uputiti URA.

RTCG je uputio pitanja Ministarstvu pravde, na čijem je čelu Andrej Milović, šta se desilo sa zakonom, i to nekoliko puta do danas, no odgovora nije bilo.

Generalni sekretar i poslanik GP URA Miloš Konatar kaže da se ovim zakonom omogućava ono što je najvaznije za građane Crne Gore, a to je, navodi Konatar, ispitivanje nelegalno stečene imovine od 90-tih godina, pa sve do danas.

A gdje je zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom, tu je logično i druga strana.

Iz Pokreta Evropa sad ističu da je u toku rad na tom aktu, da je realizacija sigurna, ali da za razliku od pristupa URA i prethodne Vlade, aktuelna neće predlagati neodrživa rješenja.

"Ukoliko se pojavi neko sa boljim predlogom zakona, ja ću kao poslanik sa zadovoljstvom podržati te nove predloge.  Činjenica je da u Skupštini mi nemamo drugo rješenje i nemamo bolji model", zaključio je Konatar.

Po svemu sudeći o modelima će se još polemisati. Što onima s druge strane zakona, sigurno neće smetati. Naprotiv.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније