Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.Lj.

07. 05. 2024. 17:25 >> 17:28

TRGOVINA LJUDIMA

Uhapšna osumnjičena da je djecu tjerala na prinudni rad i prosjačenje

Policija je uhapsila 28-godišnju B.R. koja se sumnjiči da je šestoro djece starosti od dvije do 12 godina koristila za prinudni rad i prosjačenje, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica realizovali su višemjesečni predmet pod kodnim nazivom „INGANE“ i lišili slobode osobu osumnjičenu za trgovinu ljudima koje je počinila na štetu šest maloljetnih lica – djece starosti od dvije do 12 godina.

"Naime, slobode je lišena B.R. (28) koja je krivično djelo trgovina ljudima u produženom trajanju izvršila na način što je, kako se sumnja, u kontinuitetu, već sedam mjeseci, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti koristila svoje četvoro djece, kao i dvoje djece svoga supruga iz prvog braka, u cilju prinudnog rada i prosjačenja", navodi se u saopštenju.

Ona će uz krivičnu prijavu biti privedena postupajućem tužiocu na dalju nadležnost.

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će nastaviti intenzivne aktivnosti na otkrivanju krivičnih djela koja se vrše zloupotrebom povjerenja ili odnosa zavisnosti, prinudnog rada i prosjačenja, odnosno krivičnih djela koja su se u prethodnom periodu nalazila u sivoj ili tamnoj zoni, ili nisu u dovoljnoj mjeri tretirana, a sa pposebnim akcentom na zaštitu najranjivije kategorije društva – djece", kazali su iz policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније