Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.L.B.

09. 05. 2024. 12:48 >> 12:48
Čitaj mi:

Uprave za gazdovanje šumama

Nove prijave zbog šumskih krađa

Intenzivirane i iznenadne kontrole terena, nastavile su da daju odlične rezultate u borbi protiv šumokradica, što predstavlja dodatni podsticaj da u narednom periodu nastavimo još jače, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

„Zajedničkom uspješnom akcijom službenika PJ Bijelo Polje Uprave za gazdovanje šumama i lovištima i službenika Uprave policije, ovih dana su otkrivene dvije bespravne sječe i privremeno oduzete određene količine bespravno posječenog drveta, za koje lica nisu posjedovala valjanu dokumentaciju“, navodi se u saopštenju Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Kažu i da u novoj uspješnoj akciji Uprave za šume sa službenicima Uprave policije, koja je sprovedena prije tri dana u PJ Bijelo Polje, privremeno je oduzeta određena količina hrastovog drveta u metricama, za koje takođe osumnjičeni nije posjedovalo nikakvu dokumentaciju.

„Dodatnim provjerama utvrđeno je da oduzeta drva potiču iz državne, neuređene šume u mjestu Veliki ravan“, navodi se u saopštenju.

Službenici PJ Kolašin, kako je saopšteno, uspješno su otkrili dvije bespravne sječe i to u GJ „Rečinska Rijeka –Vranještica“ i GJ „ Mušovića Rijeka“.

„Tokom kontrole terena, rejonski čuvar šuma otkrio je u GJ „ Rečinska Rijeka –Vranještica“ bespravnu sječu 37 bukovih stabala, a u GJ „ Mušovića Rijeka“ bespravnu sječu 53 stabla bukve, utvrđen je identitet počinilaca i Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu predata krivična prijava sa pratećom dokumentacijom na dalje postupanje“, saopštila je Uprava za gazdovanje šumama i lovištima.

VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković pozdravio je predan rad službenika PJ Bijelo Polje i PJ Kolašin i istakao da će ovakve akcije biti svakodnevne.

„Nastavljamo našu uspješnu borbu protiv šumokradica, jer više ni jedno bespravno posječeno stablo ne smije proći nekažnjeno. Poručujem da je kraj bezakonju i krađi u šumama i da ćemo braniti i odbraniti crnogorske šume od onih koji žele da ih unište,“ istakao je Rajković.

On je poručio da je nezakonito korišćenje našeg najvrednijeg resursa prošlost i da će se kroz zajedničke akcije sa Upravom policije sigurno uspješno iskorijeniti bespravne aktivnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније