Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavila: M.M ]

02. 11. 2019. 16:40 >> 16:39

URUČENE NAGRADE

Obilježen dan CNP-a

Posljednjeg dana Bijenala crnogorskog teatra, sinoć, na velikoj sceni obilježen i Dan Crnogorskog narodnog pozorišta. Na ceremoniji su uručene godišnje nagrade i priznanja članovima i saradnicima CNP-a. Dodijeljene su još nagrade za najbolji savremeni domaći dramski tekst, i nagrade najboljima na ovogodišnjem Bijenalu.

Na svečanosti nakon koje je odigrana predstava Makedonskog narodnog teatra iz Skoplja “Mjesec dana na selu” Ivana Turgenjeva koju je režirao Paolo Mađeli istaknut je značaj postojanja Bijenala za crnogorsko pozorište, ali i kulturu uopšte.

Veliku nagradu CNPa za najznačajniji umjetnički rezultat u godini dobio je Andrij Žoldak za režiju predstave “Ivanov” A. P. Čehova. Žoldak nije prisustvovao dodjeli, (poslao je telegram zahvalnosti )a u ime članova Savjeta obrazloženje je pročitao reditelj Blagota Eraković.

Godišnje nagrade za žensku ulogu pripale su Žani Gardašević i Sanji Vujisić koje su tumačile uloge Saše i Ane Petrovne u predstavi Ivanov.

Nagrada za najbolji domaći savremeni dramski tekst pripala je Mirjani Medojević i Iliji Đuroviću za dramu Uspavani.

Konkurs za savremeni domaći dramski tekst podržalo je ministarstvo kulture.

Specijalna nagrada žirija pripala je predstavi Kapital, a za epizodnu ulogu StevanuVukoviću u istoimenoj predstavi. Nagrade za glavnu žensku i mušku ulogu pripale su Varji Đukić i Srđanu Grahovcu.

Nagradu za najbolji domaći dramski tekst dobila je Mirjana Medojević .Nagrada za najbolju režiju pripala je Igoru Vuku Torbici za predstavu Krvave svadbe . Najbolja predstava je Bure Baruta,a Krik je najbolja u selekciji off. 

Na svečanosti su dodijeljenei ostale nagrade nakon čega je odigrana predstava Makedonskog narodnog teatraMjesec dana na selu koju je po tekstu Turgenjeva režirao Paolo Mađeli.

Vanja Kovačević, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније