Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

15. 08. 2020. 20:28 >> 20:38
4

RADONČIĆ

"Zavjera" prikazuje djelovanje ruskih agenata u CG

Svjetskom premijerom novog filma bosanskohercegovačkog reditelja Pjera Žalice, "Koncentriši se, baba", sinoć je otvoren je 26. Sarajevo Film Festival. Na festivalu će se, u konkurenciji dugometražnih dokumentarnih filmova 20. avgusta prikazati i film "Zavjera" crnogorskog autora Šekija Radončića.

Film Zavjera Šekija Radončića otkriva, kako kaže autor, mnogo nepoznatih činjenica i doprinosi boljem sagledavanju onoga što je u Crnoj Gori trebalo da se dogodi na dan parlamentarnih izbora 2016. Namjera mu, ističe, nije bila da bilo šta dokazuje, već da prikaže šta se desilo.

Radončić je u filmu okupio, kako kaže, sve relevantne izvore. Neki od njih su i glavni akteri događaja.

U konkurenciji sa 220 prijavljenih filmova iz 20 zemalja film “Zavjera” uvršten je među 16 najboljih koji se takmiče za nagradu "Srce Sarajeva".

Premijera filma planirana je za 20. avgust i na taj način će se zatvoriti ovogodišnji Sarajevski filmski festival.

Milica Kapa, TVCG

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније