Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

28. 04. 2013. 10:08 >> 10:09
1

ČETVRTI PO REDU

Američki muzičari najavljuju "UnderhillFest"

Američki muzičari Micah Blue Smaldon i Asa Irons nastupiće u ponedjeljak, 29. aprila, u bašti podgoričkog kafea “Soul II Soul“, kao najava četvrtog Međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma – UnderhillFesta. Nastup počinje u 20 sati. Četvrti UnderhillFest počinje 30. maja i trajaće do 8. Juna.

Micah Smaldon je gitarista, pjevač i tekstopisac iz Sjedinjenih Američkih Država. Njegova muzika inspirisana je kantri bluzom i neotradicionalnim folkom. Objavio je pet albuma, a posljednji “The Ring of the Rise” promovisaće u Podgorici. Asa Irons je američka folk legenda. Samostalno je objavio dva albuma.  Ovo će biti njihova treća zajednnička evropska turneja.



Četvrti UnderhillFest počeće 30. maja u Crnogorskom narodom pozorištu projekcijom muzičkog dokumentraca "Karsu",  u režiji Mercedes Stalenhoef. Nakon projekcije, biće upriličen i koncert mlade kantautorke Karsu Donmez, koju zovu holandskom Norom Jones.

Karsu Donmez talentovana je 23-godišnja kantautorka, koja je odrasla u turskoj porodici u Amsterdamu. Otkrivena je dok je u restoranu roditelja svirala klavir. Tada je započeo njen muzički uspon. Tokom tri godine rediteljka Mercedes Stalenhoef pratila je Karsu i njenu porodicu i zabilježila je promjene koje je izazvao njen muzički uspon u njihovoj porodici - od svirki u restoranu pa sve do nastupa u čuvenom Karnegi Holu.  



Četvrti UnderhillFest biće zatvoren koncertom kultne novosadske grupe “Obojeni program” 8. Juna, na Stadionu malih sportova u Podgorici.  “Obojeni program“, predvođen legendarnim Branislavom Babićem Kebrom, osnovan je 1980. godine i pionir je srpske alternativne rok scene. Bend je insistirao na pronalaženju svog autentičnog, nezavisnog zvuka o čemu svedoči i deveti album “Kako to misliš: mi”, koji je objavljen prošle godine i koji je naišao na odličan prijem kod publike.

Obojeni program će ostaće upamćen i po tome što je jedan od prvih srpskih bendova koji se pojavio na evropskom MTV-ju, 1993. godine. Njihov spot za pjesmu "981" emitovan je u MTV-jevoj poznatoj emisiji 120 minuta.



Kako najavljuju organizatori,  i na ovogodišnjem UnderhillFestu filmovi će biti podijeljeni na međunarodnu, regionalnu i vantakmičarsku selekciju. Festival je 'open air' koncepta, a i ovogodišnji biće održan na nekoliko lokacija širom Podgorice – Crnogorsko narodno pozorište, Stadion malih sportova, parking garaža između ulica Vuka Karadžića i Novaka Miloševa,  kafe bar “Soul II Soul”.

Ove godine Underhillfest će u isto vrijeme početi i na Cetinju i imati dvodnevni program, saopštili su organizatori.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније