Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

15. 06. 2013. 11:41 >> 11:44
2

BIJELO POLJE

Završen 43. Festival dramskih amatera

Za najbolju predstavu na 43. Festivalu dramskih amatera Crne Gore, koji je sinoć završen u Bijelom Polju, proglašena ”Opera za tri groša”, Bertolta Brehta, koju su izveli glumci Centra za kulturu, “Nenad Rakočević” iz Mojkovca.

Drugo mjesto pripalo je Dramskom studiju JU “Zahumlje ”, iz Nikšića, za komad  “Živjeli su do kraja života”, dok je treće mjesto osvojilo “Kolašinsko amatersko pozorište”, sa tekstom “Maj nejm Mitar” Vide Ognjenović.

Nagrada za najbolju režiju dodijeljena je Milovanu Ćetkoviću za predstavu “Opera za tri groša”, Centra za kulturu iz Mojkovca. Najbolju žensku ulogu ostvarila je Jelena Vilotijević, za ulogu u predstavi “Rima”, KKC “Akord”iz Nikšića, dok je prva nagrada za mušku ulogu pripala Đorđiju Tatiću, koji je igrao u pobjednićkoj predstavi.

Ovogodišnji festival sa deset predstava, ansambala iz osam crnogorskih gradova, pokazao je jednu široku lepezu dramskog amaterizma u Crnoj Gori, počev od početničkih koraka do istražiteljskih zahvata kojim se mogu diviti i okoreli profesionalci ocijenio je predsjednik ovogodošnjeg žirija reditelj Blagota Eraković.

“Teško je neistaći jednu fantastičnu integraciju bjelopoljske publike i dramskih amatera, bez koje ovogodišnji festival ne bi mogao  dostići  visine kako je dosegao. Impresivno je bilo gledati koliko su ti mladi ljudi uživali pred divnom bjelopoljskom publikom, a s druge strane publiku koja uživa u izvedenim predstavama. Siguran sam da će i u Trebinju na tamošnjem Festivalu, prve dvije predstave, služiti na čast Crnoj Gori, kada je u pitanju cjelokupna kultura a ne samo dramski amaterizam”, kazao je Eraković.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније