Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

23. 02. 2018. 16:17   >>  16:15

BARSKI LJETOPIS

Predstava EXIT teatra

"Kako misliš mene nema?!“, jedna od najdugovječnijih i najgledanijih predstava na zagrebačkoj pozorišnoj sceni izvedena je sinoć. To je posljednje dešavanje na zimskoj sceni Barskog ljetopisa.

Hit-predstava "Kako misliš mene nema?!“ je farsična i iskrena, opuštajuća i dramatična, smiješna i gorka priča dvojice muškaraca koja lutaju lavirintom svojih stvarnih i zamišljenih identiteta, konstruišući niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja, u režiji Ivice Boban, sa Filipom Juričićem i Amarom Bukvićem.

U pokušaju da se sve to razotkrije i likovi ogole, u prvi plan dolazi zapitanost gledalaca da li su pred njima ljudi siromašnog duha, nemoćni buntovnici, žrtve prošlosti i kolektivne svijesti ili pak sopstveni dželati.

Tekst ove predstave nastao je kao plod interakcije dramaturškinje Olje Lozice i rediteljke i autorke projekta, Ivice Boban, a prije svega improvizacije dvojice glumaca, koji su materijal crpli iz svojih života, „iz kvarta“ u Zagrebu, iz kog su potekli. Takvi likovi se, istakao je glumac Amar Bukvić, mogu naći i u člancima crne hronike bilo kojih dnevnih novina, bilo da su one kupljene u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji…bilo da se čitaju danas ili nekom trenutku naše prošlosti. U tome se krije ključ uspjeha predstave, koja puni pozorišne sale širom teritorije bivše Jugoslavije već više od deceniju.

"Ovo je 11. godina da igramo predstavu. To je blizu 400 izvedbi, a pritom je sigurno 80 odsto predstave isto kakvo je bilo prije 11 godina. To što je ona podjednako aktuelna nekad i sad je, zapravo, njena čar i ljepota. Nama je uvijek milo igrati ovu predstavu zato što je ona lokalnog tipa, vezana je za Zagreb. Zato nam je u samom početku, čak i kad smo je igrali negdje u Hrvatskoj, glavna pomisao bila: kako će biti kad je budemo izveli u Splitu, ili nekim drugim gradovima. Onda smo vidjeli da to tamo funkcioniše isto, pa smo počeli putovati po bivšoj Jugoslaviji zbilja puno. Dakle taj lokalni štih ne smeta", dodao je Bukvić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније