Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

23. 01. 2013. 15:00 >> 22:02

Sandens

Unuka Ernesta Hemingveja porodičnu depresiju predstavila u dokumentaracu "Bježeći od ludila"

Marijel Hemingvej, unuka američkog pisca Ernesta Hemingveja, predstavila je na Sandens festivalu dokumentarac o mentalnoj bolesti koja je dovela do samoubistva čak sedmoro članova njene porodice, uključujući njenog slavnog đeda i sestru Margo.

Film "Bježeći od ludila" (Running from Crazy) režirala je Barbara Kopl,  producirala Opra Vinfri,a 51-godišnja Marijel otvoreno govori o borbi sa samoubilačkim mislima i depresiji od koje je uspjela da se izliječi.




Dokumentarac sadrži i materijal koji je njena sestra Margo snimila o njihovom đedu i koji pokazuje koliko su se dvije sestre razlikovale. Supermodel, a potom i glumica, Margo  umrla je 1996. od predoziranja.


Film istražuje i život Ernesta Hemingveja - njegova opijanja, ljubav prema ženama i borbama bikova, nemirni duh. Slavni pisac i Nobelovac pucao je sebi u glavu 1961. godine, nekoliko mjeseci prije Marijelinog rođenja.


"Sada u mom životu ima radosti, ali to nije uvijek bilo tako. Postojalo je vreme, gotovo čitav moj život, vjerovatno 40 godina, kada sam se trudila da pobjegnem od onog iz čega sam potekla", kazala je Marijel koja je glumila u filmovima "Zvijezda osamdesetih" i "Menhetn".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније