Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 03. 2019. 22:18 >> 21:45

KOTOR

Uhvati film Montenegro 5. i 6. marta

Prvi Internacionalni filmski festival Uhvati film Montenegro održava se 5. i 6. marta u Kotoru. Svečano otvaranje Festivala, projekcije filmova i diskusije planirane su u utorak 5. marta u 16 sati (Kino Boka, Pjaca od Kina-Stari grad), kao i 6. marta u 12 sati.

"Filmski festival 'Uhvati film' dio je regionalne mreže Filmski festival 'Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film', koji se proteklih 16 godina održava u Novom Sadu, Rijeci i Banja Luci, a od ove godine i u Crnoj Gori", kazala je direktorica festivala Aleksandra Božović.

Na festivalu će, kako je kazala, biti prikazano 16 filmova iz 13 zemalja (Japan, Italija, Argentina, Španija, Slovenija, Hrvatska, Turska, Rusija, Njemačka, Srbija).

Japanski kratki film "Wheelchair dancer" otvara prvi filmski festival "Uhvati film" Montenegro Kotor.

"Projekcijama prethode Panel diskusije o participaciji OSI u kulturi, o pristupačnosti institucijama, ali i sadržajima, kao i na koji način se OSI prikazuju u filmovima i u medijima", kazala je Božović.

Panel diskusije biće organizovane u Kotoru 5. marta s početkom u 12 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu u Kotoru.

"Gosti festivala i panelisti biće predstavnici javnog sektora, medijskih kuća, umjetnici, predstavnici nevladinih udruženja kako iz zemlje tako i iz inostranstva", kazala je Božović.

Festival organizuje nevladino udruženje Art 365 u partnerstvu sa UMHCG i uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Kotor. Festival su podržali i Kulturni centar Nikola Djurković Kotor, Kulturni centar Novi Sad, kao i partnerske organizacije iz regiona KAO Parnas Novi Sad, Udruga Spirit Rijeka i HO Partner Banja Luka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније