Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ TVCG; Objavila: M.M ]

11. 05. 2019. 16:04 >> 16:04

MIT FESTIVAL

"U ime Gospoda" odigrana u Zetskom domu

Predstava “U ime Gospoda” odigrana je u Kraljevskom pozoristu “Zetski dom” u okviru MIT festivala 2019. Autorski je to projekat Andraša Urbana, koji sa glumcima Teatra “Deže Kostolanji” iz Subotice otvoreno govori sve sto se ne bi smjelo reci.

 

“U ime Gospoda” komad je koji govori o međusobnom nerazumijevanju i sukobljavanju dvije religije - hrišćanske i islamske, a sve se na kraju svodi na pojedinca. To je jedna brutalna, politički nekorektna scenska akcija, kaže reditelj.

"Mi se nalazimo u vremenu kad prihvatamo sebe na štetu drugih ljudi i mijena se ta politička paradigma da više ne moramo biti humani u svojim nac zajednicama i da kažemo “okej mi ćemo biti loši momci ali nama će biti bolje”, rekao je reditelj Andraš Urban.

Granice i evropska demokratija, migranti i evropljani, ljubav i strast, ljubav i mržnja, strašna mržnja. Predstava izražava ono što većina misli, ali ćuti o tome.

"Ove stvari o kojima govorimo puno njih misli ali niko ne bi to tako izgovorio i nije da svi misle to i nije da vjeruju u tome, al svako je pomislio neki djelić iz predstave i svako može da se složi sa tim ili suprotno," kaže Glumac Boris Kučov. 

"Ovo nam je drugi put da igramo pred publikom gdje niko ne razumije ni riječ mađarskog. Imali smo priliku u Beogradu i sad na Cetinju i zapravo je potrebno jako mnogo energije uložiti u to da pokušamo da prenesemo publici to što ona i moraju da čitaju na titlovima," kaže glumac Imre Elek Mikeš.

Nakon predstave u kojoj nema tolerancije, MIT se nastavlja večeras "Visoškom hronikom" "Slovenskog narodnog gledališča".

Milica Kapa, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније