Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

07. 09. 2013. 17:15 >> 17:15
1

OŽIVLJAVAJU LIKOVE

Povratak velikog detektiva Herkula Poaroa

Herkul Poaro kreće stopama Džejmsa Bonda i Šerloka Holmsa nakon što je udruženje koje se brine o djelima Agate Kristi odobrila spisateljici Sofiji Hani da objavi novi roman o slavnom belgijskom detektivu.

Izdavačka kuća "HarperCollins" želi da oživi omiljene britanske književne likove u rukama novih pisaca, prateći primjere Džejmsa Bonda i Šerloka Holmsa.



Britanskoj spisateljici Sofiji Hani, autorki savremenih kriminalističkih romana, pripala je čast da vrati Herkula Poaroa 93 godine nakon što ga je slavna Agata Kristi predstavila u romanu "The Mysterious Affair at Styles" i 38 godina nakon što ga je ubila u "Curtain to Follow".

Postoji nekoliko tragova u novom romanu koji će 'zaposliti male sive ćelije', kako bi se izrazio Herkul Poaro: radnja je smještena u kasne 1920-e, a ovaj put poznatom detektivu neće pomagati njegov najbolji prijatelj, kapetan Artur Hastings. Očekuje se velik i nepredvidljiv obrt u sadržaju, a novi roman biće jedina knjiga o Poarou koju nije napisala Kristi.

"Svako ko ne bi bio zastrašen ovakvim projektom bio bi lud. Agata Kristi najveća je spisateljica krimi romana svih vremena i velika mi je čast što su me izabrali za ovako nešto. Naravno da osjećam strah, ali ne bih bila u stanju da dam najbolje od sebe da sam opuštenija. Nadam se da će me ideja ispunjavanja ove nevjerojatne misije inspirirati da napišem bolju knjigu", kazala je Hana, autorka koja je zadobila povjerenje izdavača i udruženja koje se bavi ostavštinom Agate Kristi nakon što im je predočila prvih 100 stranica romana.

Knjigu, koja zasad nema naslov, planiraju da objave u septembru 2014.

Posljednji roman Agate Kristi je "Sleeping Murder" s njenim drugim najpoznatijim likom, Gospođicom Marpl, objavljen davne 1976. godine.

(Tportal)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније