Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: I. P. ]

16. 07. 2019. 07:50   >>  07:51

VEČERAS U KIC-U

Koncert violinistkinje Nastasje Vojinović

Mlada talentovana violinistkinja Nastasja Vojinović premijerno će nastupiti u okviru ciklusa “Mladi talenti” na Velikoj sceni Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”. Koncert počinje večeras u 20 sati, a ulaz je besplatan.

 

Umjetnica će nastupiti uz klavirsku pratnju Sonje Marković, a na programu su poznata djela Žan-Mari Leklera (Sonata za violinu i klavir u D-duru), Kamij Sen-Sansa (Sonata za violinu i klavir), Kloda Debisija (Sonata za violinu i klavir) i Morisa Ravela (Tzigane).

Nastasja Vojinović je započela muzičko školovanje u Crnoj Gori, a nastavila u Beogradu, na odjeljenju za talente u Muzičkoj školi Kosta Manojlović u Zemunu.

Osnovne studije violine je upisala sa 16 godina, u klasi prof. Gordane Matijević Nedeljković, na Fakultetu muzičke umetnosti (FMU) u Beogradu.

Master studije je završila u istoj klasi, a zatim i na Koledžu za muziku i ples Bojer Univerziteta Templ u Filadelfiji, u klasi profesora Eduarda Šmidera. Ove godine upisala je studije kod čuvenog profesora Arona Rozana na akademiji Manes u Njujorku.

Tokom svog školovanja, Nastasja je svirala kao solista u Dječjoj filharmoniji, Omladinskoj filharmoniji Borislav Pašćan, BGO Dušan Skovran, orkestru Penderecki i nastupala je širom Njemačke, Holandije, Poljske, Srbije, Crne Gore, Amerike.

Osvojila je brojne medalje u zemlji i inostranstvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније