Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

30. 08. 2019. 17:23 >> 08:16

PRIZNANJE ZA CRNOGORSKU SERIJU

"Grudima" specijalna nagrada u Seulu

Serija crnogorske rediteljke Marije Perović "Grudi", u produkciji nikšićkog Meander Filma i Radio televizije Crne Gore, osvojila je Specijalnu nagradu žirija (uz južnoafričku seriju "The Herd") u Južnoj Koreji na International Drama Awards 2019.

Svečana ceremonija dodjele nagrada održana je 28. avgusta u Seulu.

Crnogorska rediteljka je u obraćanju na ceremoniji kazala da je u Crnoj Gori hrabrost kodeks ponašanja po kojem živimo vjekovima, te da je najhrabriji čin biti iskren.

"Drago mi je što ste ovdje, 8.500 kilometara udaljeni od moje zemlje Crne Gore, prepoznali iskrenost i predanost koju smo svi uložili u seriju Grudi", kazala je Perović.

Radnja serije smještena je u Nikšiću. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom.

Uloge u seriji tumače Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Aleksandar Đurica ...

Na osnovu serije napravljen je i film, po scenariju Vladislave Vojinović i Marije Perović, koji je imao uspješnu projekciju na festivalu u Herceg Novom i očekuje se da uskoro stigne u bioskope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније