Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

01. 11. 2019. 11:45   >>  12:44

GRADSKO POZORIŠTE

"Kozocid" za početak novembarskog repertoara

U Gradskom pozorištu planirana su gostovanja i festivalske predstave tokom novembra, a kako najavljuju, za najmlađu publiku je pripremljen bogat dramski i lutkarski program.

Novembarski repertoar će početi sa dugo iščekivanim igranjem hit predstave sa Večernje scene "Kozocid", Vide Ognjenović, u ponedjeljak 4. novembra u Velikoj sali KIC-a, sa početkom u 20 časova.

U srijedu, 6. novembra, predstava "Slasti slave" u režiji Stefana Sablića, biće igran pred podgoričkom publikom u sali Dodest, sa početkom u 20 časova.

U petak, 8. novembra, najmlađa publika u Tivtu imaće priliku da u Centru za kulturu pogleda "Prodavnicu igračaka" (6+), u režiji Jaroslava Antoniuka, sa Lutkarske scene za djecu.

"U subotu 9. novembra, u Podgorici, u Dodestu, sa početkom u 12 časova najmlađa publika (4+) će uživati u predstavi 'Ah, šta sve mora jedno dijete' u režiji Miroslava Mime Jankovića, a dan kasnije, 10. novembra, na istom mjestu u istom terminu, igraće se komad sa Lutkarske scene da djecu 'Čarobni kamen' (3+), dramatizacija i režija Davora Dragojevića", navodi se u saopštenju Gradskog pozorišta.

Kako dodaju, u subotu, 16. novembra, povodom manifestacije Evropska noć teatra, Gradsko pozorište će pred publikom nastupiti sa predstavom "Lažljivci", sa Večernje scene, u režiji Marka Manojlovića.

"Projekat Evropska noć teatra je zamišljen kao jednodnevna manifestacija posvećena scenskim umjetnostima i održava se svake godine, treće subote u novembru. Pozorišta toga dana postaju glavno mjesto susreta, dijaloga i druženja, i tim povodom publika će imati 50 odsto popusta na cijenu ulaznice. Predstava će se igrati u sali Dodest, u KIC-u Budo Tomović, sa početkom u 20 časova", ističu u Gradskom pozorištu.

U nedjelju, 17. novembra, igraće se komad "Kod Nojeve barke u osam" (5+), tačno u podne, u sali Dodest.

U ponedjeljak 18. novembra, sa početkom u 20 časova, podgorička publika će imati priliku da u Velikoj sali KIC Budo Tomović pogleda komad "Dokle pogled seže", u režiji Arpada Šilinga i produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom, a Gradsko pozorište će 20. novembra gostovati u Budvi sa predstavom "Slasti slave", u 20 časova.

"Prodavnica igračaka"(6+), u novembru će se igrati po drugi put, ali ovog puta u Podgorici, u sali Dodest, sa početkom u 12 časova.

"I za kraj mjeseca ostavili smo festivalska igranja. Gradsko pozorište će 26. novembra igrati 'Kozocid' u Domu kulture u Brčkom, kao učesnik na 36. Susretu kazališta Bosne i Hercegovine, sa početkom u 19:30 časova. Ovom predstavom će se naše pozorište predstaviti i na Međunarodnom festivalu glumca 2019, u petak 29. novembra u Nikšićkom pozorištu, u 20 časova. Prvi dan decembra je rezervisan da pred našom publikom igramo predstavu 'Don Kihot' Andraša Urabana u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović, sa početkom u 20 časova, a samo dva dana kasnije ovaj komad će se igrati u Beogradskom dramskom pozorištu u sklopu festivalskog programa 'RUTA'.

Ulaznice za predstave sa repertoara su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC "Budo Tomović" ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније