Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

07. 11. 2019. 10:49 >> 10:47

U KIC-U SJUTRA

Koncert hrvatske klape "Sinj"

Jedna od najpoznatijih klapa iz Hrvatske "Sinj" prirediće koncert premijerno u KIC "Budo Tomović" sjutra, 8. novembra, u 20 sati.

Klapa "Sinj" osnovana je 1982. godine od kada čuva i njeguje izvornu dalmatinsku klapsku pjesmu i promoviše hrvatsku muzičku baštinu u zemlji i inostranstvu. Ovaj sastav čini devet pjevača.

"Stalan uspjeh kao rezultat upornog rada, te neobična stvaralačka darovitost maestra Mojmira Čačije, omogućili su da ovi majstori pjevači razviju prepoznatljiv način izvedbe i prilože nasljeđu neke nove kompozicije. Rezultati dugogodišnjeg rada i predanosti klapskoj pjesmi mnogostruko su okrunjeni pobjedama na domaćim i međunarodnim festivalima. Klapa je uspješno gostovala širom Hrvatske i Evrope (Češka, Francuska, Italija, Mađarska, Njemačka, Portugal, Slovenija, Španija, Švajcarska). Do sada je snimila šest nosača zvuka i više zajedničkih, klapskih, muzičkih izdanja. Repertoar klape "Sinj" sadrži obilje različitih izvornih napjeva, kao i novijih dalmatinskih pjesama", ističu u KIC-u.

Ulaz na koncert je besplatan, a ulaznice se mogu preuzeti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a od 9 do 20 sati.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније