Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

08. 11. 2019. 19:18 >> 19:17

RUDOVIĆ SMATRA

Janković u žiriju "Svjetskog trofeja" harmonike

Koncertni umjetnik i profesor na Muzičkoj akademiji na Cetinju Predrag Janković član je žirija na još jednom eminentnom takmičenju za harmoniku, "Svjetski trofej", koje se od 3. do 9. novembra održava u Portugaliji, u gradu Loule.

Riječ je o jednom od najprestižnijih svjetskih takmičenja za harmoniku, u organizaciji Svjetske konfederacije harmonike (Confédération Mondiale de l’Accordéon- CMA).

Na takmičenju će nastupiti 165 takmičara iz 26 zemalja.

Janković je jedini delegat iz Crne Gore, a na taj veliki događaj ga je pozvao predsjednik Svjetske konfederacije harmonike (CMA), Frederik Dešamps.

Janković je bio član žirija i jedini punopravni delegat Crne Gore sa pravom glasa i na Svjetskom kupu, takmičenju koje je u avgustu održano u Šenženu, u Kini.

Ta dva takmičenja predstavljaju i dva najvažnija i najeminentnija takmičenja za klasičnu harmoniku na svjetskom nivou.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније