Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ TVCG; Objavila: J.B.Č. ]

10. 11. 2019. 20:20   >>  20:19

EMITOVANJE DO KRAJA GODINE

Počelo snimanje radio drame "Naše brdo"

Ekipa Radija Crne Gore započela je snimanje radio drame “Naše brdo”. Radnja te ljubavne priče smještena je u period drugog svjetkog rata. Govori nam o poznavanju i razlikovanju dobra i zla, poštenja i nepoštenja, o našim slabostima, vrlinama, ali i o vremenu u kome je nastajao Radio i naša kuća. Scenario potpisuje Nada Bukulić, a režiju Mirsad Rastoder.

Radio drama "Naše brdo" povezuje dramsku priču sa istorijskim činjenicama. Podsjeća nas da se ovog mjeseca navršava 75 godina od kada je prvi radio-signal uspostavljen u Crnoj Gori. Nada Bukulić kaže da "brdo" nije samo geografska odrednica, već je to lik morala: časti, odanosti, istrajnosti, lojalnosti, prijteljstva i ljubavi.

"Pisana je za ljude koji pamte. Ne mislim na ideologiju koja je bila u to doba bitna, nego na vrijednosti koje su bile karakteristika i koje su bile suština mentaliteta ovdašnjih ljudi", kazala je Bukilić.

Entuzijazam i dobra volja ne fale ekipi Radija u procesu stvaranja drame "Naše brdo". Nadaju se da će to slušaoci prepoznati i da će steći dobar utisak o priči.

"Vjerujem da će ova glumačka ekipa uspjeti, zajedno sa cijeliom ekipiom, da ostavi dovoljno prostora našim slušaocima da dožive dramu ‘Naše brdo’, koja je u suštini i naša Crna Gora, odnosno mi u njoj i u nekom vremenu", kazao je Rastoder.

"Moje je zadovoljstvo što sam dio produkcije radio drame ‘Naše brdo’ i veliko je zadovoljstvo što produkcija iz godine u godinu je sve veća", kazala je glumica Branka Femić.

Radio Crne Gore nastoji da se ravna sa kolegama iz regiona. Cilj je da slušanje radio drame pređe u naviku slušaocima.

"Mi smo do sad uspjeli, u protekle dvije godine, da snimimo šest radio drama. Ove godine komisija se opredijelila za dvije. Ono što nam je cilj u narednom periodu jeste da ova kuća mnogo više sredstava izdvoji za ovu vrstu programa koja nam je neophodna", kazao je direktor Radija Crne Gore budimir Raičević.

Projekat je odobren na osnovu internog konkursa RTCG. Zbog radova na digitalizaciji Radija, biće produžen rok za finalizaciju drame "Naše brdo". Očekuje se da će biti emitovana do kraja ove godine.

Milica Kapa, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније