Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

26. 11. 2019. 11:33   >>  11:33

U CNP-U

"Alkestida" na Velikoj sceni

Predstava "Alkestida" za koju je, prema Euripidu, tekst pisala Lada Kaštelan, a režirala Livija Pandur, u produkciji Kazališta Marina Držića iz Duborvnika, biće izvedena sjutra, 27. novembra, u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Scenograf je Sven Jonke (NUMEN), kostimografkinja Danica Dedijer, muziku su komponovali Boris Benko i Primož Hladnik (SILENCE), dizajnerka svjetla je Vesna Kolarec, asistentkinja scenografa Irena Kraljić, asistentkinja rediteljke Mateja Kokol, a asistentkinja kostimografkinje Andrea Marić.

U predstavi igraju Katarina Stegnar, Igor Kovač, Zdeslav Čotić, Glorija Šoletić, Mirej Stanić, Nika Lasić, Vini Jurčić, Hrvoje Sebastijan i Bojan Neribaka.

Kako ističu u CNP-u, Euripidova "Alkestida", prikazana u Atini 438. p.n.e, je najstarije sačuvano djelo antičkog tragičara koji svojim dramama direktno korespondira s našim vremenom. Alkestida je možda njegova najzagonetnija drama, uvijek iznova otvorena različitim interpretacijama, pa tako i ovoj verziji Lade Kaštelan - verziji koja njenu tajnu osluškuje i prosljeđuje, ne pokušavajući da je riješi. Susret sa sopstvenom smrtnošću i gubitkom je u korijenu ljudskog postojanja, granična situacija u kojoj se preispituje sve što jesmo ili nismo i u kojoj se testiraju granice ljubavi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније