Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

28. 12. 2019. 11:50   >>  12:00

DAN GRADSKOG POZORIŠTA

Vidi Ognjenović nagrada "Šćućkin"

Dan Gradskog pozorišta, 27. decembar, obilježen je sinoć u KIC "Budo Tomović" dodjelom nagrada i izvođenjem "Kozocida", višestruko nagrađivanog autorskog projekta Vide Ognjenović, kojoj je pripalo i priznanje "Vasilije Ivanovič Šćućkin", koje nosi ime osnivača teatra.

Pozorišni savjet Gradskog pozorišta ocijenio je da je Ognjenović nagradu zaslužila za tekst, režiju i beskrajnu posvećenost radu sa ansamblom upravo u predstavi "Kozocid", koja je obilježila ovu sezonu i ušla u red velikih predstava Gradskog pozorišta.

"Vida Ognjenović već dugi niz godina pripada samom vrhu teatarskog stvaralaštva regiona, a našem pozorištu podarila je zlatni presjek dramaturgije i rediteljskog postupka u ovoj gorkoj komediji, koja se možda istorijski događa davno, ali je zapravo vrlo savremena. Njena filigrantska posvećenost radu sa glumcima i briga o najsitnijem detalju tokom vođenja ovog projekta učinili su da njen rad u Podgorici i Gradskom pozorištu postane i kodno mjesto našeg pozorišnog života", kazala je predsjednica Pozorišnog savjeta Gradskog pozorišta Nina Redžepagić.

Zahvaljujući na velikom priznanju, Vida Ognjenović je naglasila da nagradu "Šćućkin" ne prima samo u svoje ime.

"Primam je u ime sjajnog umjetničkog ansambla. Primam je u ime majstora tehnike, koji su zaista majstori svoga posla. Primam je u ime bivše upravnice koja me pozvala i angažovala za ovaj posao i u ime ove uprave koja je taj projekat svesrdno podržala i pomogla mi da ga dovršim. Primam je i u ime vas, poštovana publiko, jer publika je treći, vitalni dio – ona važna dimenzija svake predstave", naglasila je Ognjenović.

Na kraju obraćanja, ognjenović je poručila publici da se čuvaju kiča, populizma i jeftine zabave.

"Hajde zajedno da se borimo protiv toga!", kazala je ona.

Godišnje nagrade za poseban umjetnički doprinos u 2019. godini pripale su glumici Jeleni Simić i koreografkinji Slavki Nelević.

Godišnje nagrade za izuzetne rezultate ostvarene u tehničkom i administrativnom sektoru dodijeljene su rukovoditeljki sektora za opšte poslove Ani Krivokapić i montažeru-tehničaru rasvjete Vladu Laloviću.

Specijalna nagrada za ukupan doprinos radu Gradskog pozorišta sinoć je uručena montažeru-tehničaru tona Momiru Miliću.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније