Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

09. 06. 2021. 15:03 >> 15:04

MUZIČKI CENTAR

Renomirani umjetnici na koncertu CSO

Na koncertu Crnogorskog simfonijskog orkestra, koji će biti održan u subotu, 12. juna sa početkom u 20 sati na Velikoj sceni Muzičkog centra Crne Gore, domaćoj publici će se predstaviti dvoje renomiranih gostujućih umjetnika iza kojih stoje izvrsne karijere i plodonosne saradnje sa eminentnim umjetnicima i orkestrima svijeta.


Crnogorske simfoničare, kako je najavljeno, predvodiće maestro Uroš Lajovic iz Slovenije, nekadašnji šef-dirigent Slovenačke i Beogradske filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT-a i kamernih orkestara RTV Slovenija i "Slovenikum".

Pod rukovodstvom maestra Lajovica biće izvedena uvertira "Koriolan" Ludviga van Betovena, "Koncert za klavir i orkestar br. 2 u A-duru" Franca Lista i "Velika simfonija u C-duru" Franca Šuberta.

Solističku dionicu u Listovom koncertu interpretiraće bugarska pijanistkinja Plamena Mangova (1980), laureatkinja brojnih evropskih takmičenja i solistkinja koja je sarađivala sa najpoznatijim evropskim i svjetskim orkestrima i dirigentima, nastupajući na prestižnim festivalima i scenama širom svijeta.

Ulaz za koncert je slobodan, uz obaveznu rezervaciju mjesta, radnim danima od 9 do 15 časova, na telefon 068 845 994.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније