Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ I. P. ]

26. 11. 2021. 07:39   >>  07:40

OD 20H

"Antigona" večeras u Nikšićkom pozorištu

U okviru 17. Međunarodnog festivala glumca – Nikšić 2021 večeras u 20 časova biće izvedena predstava "Antigona", rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini i Narodnog pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović”.

Sofokleova drama je jedan od nosećih stubova antičke kulture koji drže sigurnu kuću evropske civilizacije.

Njen etički temelj i korjen iz koga se razgranalo pozorište koje poznajemo. Pobuna nejake Antigone protiv neumoljivog tiranina, njen strašan kraj kao produkt borbe za etička načela, ljubav koju vladar smatra ravnom izdaji, biće inspiracija remek djelima koja će biti napisana kroz vjekove koji nam prethode.

Režiju i adaptaciju predstave potpisuje Nenad Todorović, scenografiju Goran Stojčetović, kostime Bojana Kostadinović, scenski pokret i koreografiju Isidora Stanišić, a muziku je komponovao Bratislav Radovanović.

U predstavi igraju Milica Burazer, Igor Damnjanović, Ivana Bartunjek, Miloš Đuričić, Branko Babović i Nebojša Đorđević.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta svakog dana od 10 do 20 časova, po cijeni od pet rura.

Poštovanje važećih mjera u cilju suzbijanja pandemije COVID – 19 je obavezno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније