Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

11. 06. 2022. 07:35 >> 07:32

U BIJELOM POLJU

Izložba "Jedno mjesto" najavila 51. Festival dramskih amatera

Izložba slika "Jedno mjesto“ Tijane Gordić koja je sinoć otvorena u Bijelom Polju najavila je 51. Festival dramskih amatera.

U galeriji Centra za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo” Gordić je izložila 25 svoja rada rađena u kombinovanoj tehnici sa fluorescentnim bojama, reljefnim potezima i geometrijskim oblicima na Kojima dominiraju pejzaži i njegova dubina, koji su privukli veliki broj zaljubljenika u likovnu umjetnost.

Otvarajući izložbu novinar Vanja Kovačević je kazao da autorka traga za novim svijetovima, prije svega onim unutrašnjim koji nam omogućavaju život u najsuštinskijem smislu riječi.

"Gordić ima jasno definisan  stav o stvarima o kojima progovara kroz svoje radove, koja sa jasno definisane pozicije preispituje svijet oko sebe i svjetove u sebi, ali koja istovremeno ne želi da priču dovede do kraja i na taj način zatvori sopstveno djelo u krug iz kojeg nema izlaska", istakao je Kovačević.

On je dodao da Gordić nadstoji da ono ostane otvoreno, čime podcrtava slavni stav Romana Ingardena koji je u svom tekstu naslovljenom "Slika“  pisao da svako pravo umjetničko djelo ima onoliko aspekata koliko i gledalaca.

Autorka izložbe je nastojala da osjećaje iz rane mladosti prenese na platno i na taj način se vrati u to za nju lijepo vrijeme.

"Na mojim slikama mogu vidjeti realizacije utisaka koje sam imala kao mala, neke privide i figure, koje sada izlaze kroz nekakvu treperavost, šljokice, materijale koje upotrebljavam koji nijesu baš najuobičajeniji za slikarstvo i vjerujem da postoji beskonačno puno varijacija do kojih mogu da dođem“ zaključila je Gordić.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније