Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Петра Божовић [ TVCG ]

14. 06. 2023. 19:37 >> 19:37

IDEJA DA UMJETNOST BUDE PRISTUPAČNIJA

Drugi Bazar Art otvoren u Kuslevovoj kući do 17. juna

Otvoren je drugi Bazar Art u Kuslevovoj kući na kojem je dvadeset istaknutih akademskih slikara, vajara i grafičara izložilo svoje radove. Ideja oganizatorke Bazar Arta Milene Đergović je da vrhunska umjetnost bude pristupačnija širem krugu ljubitelja.

“Ne treba vrhunski umetnici da se dodvoravaju publici iako žive i rade, između ostalog, za njih, ali treba da se nađu negde na pola puta i onda sam ja rešila da Bazar Art ne izlazi iz sjajnih lokacija, finih lokacija na visokom nivou kao što to jeste Kuslevova kuća, već da ostanu u tom finom ambijentu, a da mi napravimo jednu atmosferu koja će da privuče veći broj ljudi i zato imamo i šank sa koktelima i zato imamo i di džeja i evo ja bih od srca zahvalila JU Muzeji i galerije Podgorice i što su uvrstili Bazar Art u Podgoričko kulturno ljeto što je velika čast“, kazala je organizatorka Bazar Arta Milena Đergović.

Manifestacija „Bazar Art“ je organizovana uz podršku Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada zahvaljujući godišnjem konkursu za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture.

"Stalno kad komentarišemo kažemo da je kulturna scena Podgorice naša zajednička i obaveza i nezavisnog sektora i nas s ove strane institucija, takođe i stvaralaca, ovo je jedan od vidova podrške. Sekretarijat za kulturu i sport u mjeri mogućeg zaista se trudi, pa kroz dodjelu besplatno ateljea našim umjetnicima, kroz razne vrste podrške kako finansijske i logističke, tu smo za sve njihove projekte da im damo vjetar u leđa“, kazala je sekretarka za kulturu i sport Glavnog grada Ana Medigović.

I u Turističkoj organizaciji Podgorice su prepoznali Bazar Art kao vrijedan dio ponude za stanovnike i posjetioce Glavnog grada.

"A mi se nadamo da će Bazar Art postati u kontinuitetu dio Podgoričkog kulturnog ljeta i da će svake godine okupljati sve veći broj kako umjetnika, tako i posjetilaca, afirmisati naše umjetnike i njihovu izuzetnu darovitost i promovisati raznolikost njihovog stvaralaštva“, kazala je direktorica TO Podgorica Irena Rogošić.

Djela izložena u Kuslevovoj kući biće na popustu do 40 odsto za sve posjetice. Bazar Art će trajati do 17.juna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније