Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Ч.Ј.

08. 07. 2023. 14:45 >> 20:37

POZORIŠTE ZA DJECU

Lutka vile Alkime je simbol ovogodišnjeg Kotorskog festivala

Simbol ovogodišnjeg Kotorskog festivala pozorišta za djecu je vila Alkima, a lutka koja je simbolizuje predstavljena je publici na svečanom otvaranju Festivala na Ljetnjoj pozornici.

Kako je saopštila PR služba festivala, lutku je na poziv Festivala, a u susret otvaranju Kotorskog pozorišta za djecu i mlade, izradio Deni Bjanko, majstor u izradi pokretnih instalacija od papira.

"Bjankovo umijeće na početku se vezivalo za tradiciju karnevala i različite manifestacije u italijanskoj pokrajini Pulja, ali se ovaj autor već dugi niz godina bavi kreiranjem scenografija za filmove, televizijske projekte, ali i koncertne turneje muzičara", kazali su.

U svojoj bogatoj karijeri, kako dodaju Bjanko je nagrađivan u više navrata, a među umjetnicima sa kojima je sarađivao su Kapareca, Vasko Rosi i Madona.

Njegove pokretne instalacije od papira su pravi ugođaj za oko, a visine su između pet i šest metara.

Pored umjetničke izrade, bavi se i formiranjem mehaničkih pokreta na instalacijama.

"Kod naše vile Alkime, u pitanju je minimalan, ali veoma efektan pokret očiju – onaj koji čini da možemo da je zamislimo kako bdi nad Kotorom i ponosno posmatra festivalska dešavanja u gradu", saopštila je PR služba festivala.

                      
Foto: Krsto Vulović i Privatna arhiva                    

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније