Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

07. 10. 2023. 14:25 >> 14:24

U REŽIJI DRAGANA KOPRIVICE

Predstava "Desert flower" izvedena u Centaru “Ljubović”

Na inicijativu Uprave JU Centar “Ljubović” i direktorice Nine Delević, u okviru programa resocijalizacije korisnika ove ustanove, sinoć je u prostorijama Centra izvedena predstava Studentskog teatra iz Podgorice "Desert flower" po tekstu i režiji Dragana Koprivice.

Članovi amaterskog ansambla rado su se odazvali pozivu za nastup u ovoj ustanovi socijalne i dječje zaštite, koja se bavi institucionalnom zaštitom nezavodskog tipa za djecu sa problemima u ponašanju, u cilju unapređenja kvaliteta života kroz osmišljene vaspitne programe.

Tokom izvođenja predstave u prisustvu osoblja Centra, korisnici su lijepo reagovali, posebno na glumačke bravure talentovane glavne glumice, Marije Đuranović, uz smijeh i aplauze, kojima su nagradili i kompletan ansambl na kraju ove komedije apsurda.

U okviru humanitarnih nastupa Studentski teatar je ovaj komad dosad izveo u JU Zavod “Komanski most” za zbrinjavanje odraslih lica s ograničenjima u socijalnom funkcionisanju usljed mentalne ometenosti, u JU “Kakaricka gora”, Zavodu za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci, i JU Dječji dom “Mladost” – Bijela za zbrinjavanje djece, lišene roditeljskog staranja i djece čiji razvoj je ometen porodičnim prilikama, a u planu su i nastupi u Specijalnoj bolnici za psihijatriju “Dobrota” u Kotoru, u domovima za stara lica, itd.

Predstava je premijerno izvedena 2. juna na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici, zatim u KIC-u “Zeta” – Golubovci, a na 52. Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju, u junu ove godine, Koprivica je nagrađen za najbolji domaći dramski tekst, a Mariji Đuranović, glavnoj glumici, dodijeljena specijalna nagrada za glumačko ostvarenje; sredinom juna “Desert flower” je izveden i u velikoj sali Centra za kulturu Pljevlja.

Ukupno gledano, izvođenje u JU Centar “Ljubović”, od 2. juna, već je deveto, a slijede i novi nastupi, među kojim se izdvaja repriza na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović”, zakazana za 17. oktobar.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније