Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

K. J.

10. 11. 2023. 12:25 >> 12:27

SALA DODEST

Revija “Istinite filmske priče” od 14. do 16. novembra

Revija “Istinite filmske priče” koju filmski program KIC-a “Budo Tomović” organizuje od 14. do 16.novembra obuhvatiće projekciju filmskih ostvarenja koja su bazirana na stvarnim događajima, saopšteno je iz te ustanove. Projekcije filmova biće organizovane u sali DODEST, od 20 sati.

Kako navode, početak revije obilježiće film "Sjeverna zemlja" (2005) o prvom slučaju zlostavljanja koje se završilo presudom u SAD-u.

"Rađen je po stvarnoj sudskoj parnici, ali i po knjizi Kler Bingam i Laure Lidi Gansler. Riječ je o drami koja govori o odvažnoj ženi, samohranoj majci koja se usprotivila zlostavljanju na radnom mjestu i koja se tražeći pravdu sukobila sa najbližima, ali i sa prijateljima. Šarliz Teron je nominovana za Oskara za najbolju žensku glavnu ulogu, a Fransis Mekdormand za najbolju žensku sporednu ulogu", piše u saopštenju.

Film “Stani i dostavi” (1988) Ramona Menendeza o profesoru matematike u srednjoj školi koji uspješno podučava nezainteresovane učenike biće prikazan drugog dana revije.

"Uvjeren da njegovi učenici imaju potencijal, profesor primjenjuje nekonvencionalne metode podučavanja kako bi učenici na najlakši mogući način savladali najzahtjevnije matematičke zadatke. Edvard Džejms Olmos koji tumači lik inspirativnog profesora, nominovan je za Oskara za najboljeg glumca u glavnoj ulozi. Adaptacija istoimenog bestselera Sebastijana Džangera, film “Savršena oluja” (2000) sa Džordžom Klunijem u glavnoj ulozi obilježiće kraj revije. Film opisuje sudbinu ribolovaca, turista i radnika obalske straže koji se susrijeću sa snažnom olujom kao nijednom do tada koja je opustošila istočnu američku obalu", zaključeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније