Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

30. 04. 2014. 10:00 >> 10:02

VELIKA SALA

Jermenski pijanista u KIC-u

Jermenski pijanista i kompozitor Tigran Hamasjan nastupiće večeras u 20 sati u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović.

Ovaj izvrsni džez bend koji, osim Hamasjana, čine basista Sem Minai i bubnjar Artur Hnatek, koncertom u Podgorici obilježiće Uneskov Međunarodni dan džeza i ujedno staviti tačku na manifestaciju "Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori".

Hamasjan je sa bendom prije dva dana nastupio u Tivtu. On je juče na konferenciji za novinare u Podgorici kazao je da je veoma zadovoljan gostovanjem u Crnoj Gori.

"U Tivtu nam je bilo super. Prostor u kojem smo svirali, kao i publika, bili su odlični. Nadam se da ćemo prijatno iznenaditi i podgoričku publiku", kazao je Hamasjan.

Ovaj trio nije samo džez sastav. Njihov autorski rad oslikavaju ritmovi čiji su korijeni svuda po svijetu, a elektronski „namaz“ ovom bendu daje poseban šmek u evoluciji izuzetnih improvizacijskih dionica. Iako su svi školovani džez muzičari, Hamasjan kaže da nikada nije odstupio od improvizacije.

Ulaz na na njihov večerašnji koncert je slobodan, a sudeći po nastupima ovog benda, koji su objavljeni na Youtube kanalu, svirku treba obavezno čuti uživo.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније