Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

M.M.Lj.

04. 02. 2024. 10:03 >> 10:22
Čitaj mi:

U KICU-U

Počela dvomjesečna radionica kreativnog pisanja

Dvomjesečna radionica kreativnog pisanja u KIC-u „Budo Tomović“ koju vodi pisac Vasko Raičević održavaće se svake subote do kraja marta, a prva je juče održana.

Kako je saopšteno iz KIC-a ,,Budo Tomović”, polaznici radionice su mladi autori, srednjoškolci i studenti, koji će na radionici dovršavati i unapređivati tekstove koje su već započeli ili raditi na novim djelima.

O konceptu radionice Vasko Raičević kaže da se na njoj posebna pažnja posvećuje prepoznavanju prevaziđenih obrazaca i anahronih pogleda na umjetnost. 

„Pomažemo autorima koji su na početku svog stvaralačkog puta da postanu svjesni tih elemenata u procesu pisanja i da otvore vidike ka savremenom književnom izrazu”, ističe Raičević.

On dodaje da svako bira temu u skladu sa svojim interesovanjem i iskustvom, a da se u različitim idejama traži njihova veza sa vremenom u kome živimo, tj. zašto bi to moglo biti zanimljivo danas i što nam to sve govori o ovom društvu i trenutku u kome se nalazimo.

“Rad sa mentorom podrazumijeva i pripremu tekstova za zajedničku knjigu mladih pisaca, koja će na kraju godine biti objavljena u izdanju KIC-a „Budo Tomović”, zaključuje Raičević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније