Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

M.M.Lj.

13. 03. 2024. 11:05 >> 11:04
3

BUDVA

Veče posvećeno legendarnom bubnjaru Dragoljubu Đuričiću

U organizaciji Narodne biblioteke Budve sjutra u holu Akademije znanja biće upriličeno veče posvećeno legendarnom bubnjaru Dragoljubu Đuričiću koji je preminuo prije tri godine.

Tim povodom, u holu Akademije znanja sa početkom u 19 časova biće prikazan dokumentarni film novinara i producenta Bobana Jovanovića pod nazivom "Sjećanje na Dragoljuba Đuričića", u produkciji Most.

“Nakon toga, publika će imati zadovoljstvo da uživa u predstavljanju albuma "Sjećanje na velikog čovjeka" Kokana Dimuševskog (klavijature), a o slavnom bubnjaru iz Crne Gore razgovaraće Boban Jovanović i Kokan Dimuševski”, navodi se u saopštenju.

U dokumentarnom filmu o Dragoljubu govore: Vlatko Stefanovski, Bodan Arsovski i Кokan Dimuševski ( LEB i SOL), zatim Žika Jelić (JU GRUPA), Rambo Amadeus, Bilja Кrstić ( Bistrik), Petar Peca Popović - rok novinar, Ivan Ivačković - rok novinar i kum Dragoljuba Đuričića, Boban Jovanović - novinar i producent i dr Aleksandar Ljuboja -ljekar koji je proveo posljednje dane pored Dragoljuba.

“Кokan Dimuševski, koji je svirao zajedno sa Dragoljubom u grupi Leb i sol, prošle godine je objavio solo album koji je hrvatska kritika proglasila za „Najbolju JAZZ ploču stoljeća“ i na kom ze nalazi kompozicija „Rememebarance of a great man“ posvećena upravo Dragoljubu Đuričiću”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније