Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

18. 04. 2024. 15:13 >> 15:13
Čitaj mi:

FCCG i KOMPANIJA IZ SRBIJE

Radionica posvećena razvoju animiranih filmova

Filmski centar Crne Gore (FCCG), u partnerstvu sa kompanijom "To Blink Animation" iz Srbije, najavljuje trodnevnu specijalizovanu radionicu pod nazivom "Animate", posvećenu razvoju animiranih filmova.

Ova intenzivna radionica, kako navode u FCCG, biće upriličena od 10. do 12. maja 2024. godine u Podgorici, a njen cilj je da podstakne kreativnost, produbi razumijevanje i pruži detaljan uvid u sve aspekte produkcije animiranih filmova, kao i procese izrade projektnih dokumenata.

Radionica „Animate“ je posebno dizajnirana za timove koji mogu biti sastavljeni od scenarista, reditelja, art direktora i producenata.

"Učesnici će imati priliku za grupni rad, individualne konsultacije i razvoj projekata u specifičnim sektorima i oblastima animacije. Pored toga biće u prilici da poboljšaju vještine u razvoju animiranih projekata od početne ideje do realizacije, da se edukuju o procesima pisanja i razvoja scenarija, vizuelnom razvoju, kao i budžetiranju, finansijskom planiranju i pripremi projekata za konkurse", navode u FCCG.

"To Blink Animation" je studio za proizvodnju kratkometražnih i dugometražnih animiranih filmova. Studio je otvoren 2010. godine i od svog početka usmjeren je na stvaranje originalnih priča i kreiranje upečatljivog animacijskog sadržaja.

"Vizija studija je da podstakne publiku na lični rast i izbriše starosne granice, vjerujući da animacija na podjednak način može dotakne sva srca. Filmovi To Blink Animation studija su do sada imali preko 200 festivalskih prikazivanja i osvojili više od 90 internacionalnih nagrada, kao i distribuciju na kanalima HBO, ShotTV za baltičke teritorije i SuperChannel na teritoriji Kanade. Pored toga, 2022. godine studio je započeo realizaciju projekta „Radionice animacije za srednjoškolce „AniMate“, namijenjen učenicima smjera za scensku i audiovizuelnu umjetnost", navodi se u saopštenju.

Predavači će biti Vojin Vasović, filmski i pozorišni reditelj, Andrijana Sofranić Šućur, producentkinja, Mihailo Gačić, ilustrator, dizajner karaktera i okruženja.

Za učešće, potrebno je poslati sljedeće informacije i dokumentaciju na e-mail: danijela@fccg.me (u naslovu maila navesti: prijava za radionicu “Animate”): Imena i prezimena učesnika, uz navođenje njihove uloge u projektu; Detaljan sinopsis projekta;
Scenario (opciono); Vizuelni predložak (inicijalni dizajn karaktera, storyboard, koncept art); Test animacija (opciono);
Producentska razrada – finansijski plan, producentska eksplikacija, vremenski plan (opciono).

Prijave su otvorene do 22. aprila 2024. godine, a učešće na radionici je besplatno.

Radionica “Animate” pruža priliku za mlade talente i filmske profesionalce koji žele proširiti svoje znanje i vještine u području animacije. Pored pružanja prilike za učenje i razvoj, “Animate” je i prostor za povezivanje s kolegama iz industrije i stvaranje novih kontakata koji mogu značajno unaprijediti vašu profesionalnu karijeru, poručuju u toj radionici.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније