Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

09. 04. 2013. 09:18 >> 09:18

SVJETSKA PREMIJERA

Iranska književnica na Sajmu knjiga

Gošća ovogodišnjeg podgoričkog Sajma knjiga biće Iranka Sahar Delijani koja će predstaviti svoj prvi roman “Children of the Jaracanda Tree”, navodi se u saopštenju organizatora sajma.

 

 „Roman će biti objaviti u junu, tako da je njeno pojavljivanje u Podgorici u maju, na neki način i svjetska premijera tog djela. O kakvom romanu je riječ dovoljno govori  podatak da će se objaviti u 26 zemalja svijeta, među njima je i Crna Gora“, navodi se u saopštenju.

Delijani je pisac mlađe generacije, rođena je 1983 u Iranu.

U Teheranu je živjela do 1996. godine kada se sa roditeljima, zbog njihovih političkih stavova protiv režima, preselila u Kaliforniju.

Završila je književnost na Univerzitetu Berkeley. Od 2006. godine živi i radi u Italiji.

Osmi međunarodni podgorički sajam knjiga biće održan od 08. do 14. maja u garaži “Delta City”.

Sajam će otvoriti proslavljeni hrvatski glumac i šansonjer Rade Šerbežija, nakon čega će održati i koncert. Na Sajmu će se predstaviti oko stotinu izlagača iz zemlje, regiona i svijeta uz bogat sajamski program.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније