Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

17. 04. 2013. 11:54 >> 11:58

PODGORICA

Sjutra izložba Adele Zejnilović

Izložba Adele Zejnilović pod nazivom „Digitalna rekonstrukcija rukopisa Petra II Petrovića Njegoša” biće otvorena, u četvrtak u 20 sati, u galeriji „Centar“.

Ovom izložbom, Centar savremene umjetnosti Crne Gore započinje obilježavanje značajnog jubileja „200 godina od rođenja Njegoša“.

Izložba ima interaktivni karakter, pa će publika moći, imeđu ostalog, da na instaliranim računarima piše fontom proisteklim iz Njegoševog rukopisa.

Adela Zejnilović je rođena 1977. u Prištini. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Mileta Grozdanića, odsjek grafički dizajn. Magistrirala je na istoimenom fakultetu,a studijski je boravila na Univerzitetu Marc Bloh u Strazburu.

Izlagala je na nekoliko samostalnih i više grupnih izložbi. Dobitnik je više nagrada iz oblasti grafičkog dizajna.

Izložba u galeriji „Centar” će biti otvorena do 10. maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније