Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

A.J. [ N1 ]

07. 03. 2024. 22:52 >> 22:54
1

DA PROMIJENI TEKST

Izrael može na Evroviziju, ali pod jednim uslovom

Izraelu će biti dozvoljeno da se takmiči na ovogodišnjoj Pjesmi Evrovizije nakon što promijeni tekst pjesme, potvrdili su organizatori, javlja danas BBC.

Eden Golan će predstavljati zemlju na takmičenju u Švedskoj ovog maja.

Smatralo se da njena originalna pjesma „Oktobarska kiša“ upućuje na napade Hamasa od 7. oktobra i zabranjena je zbog kršenja pravila o političkoj neutralnosti.

Izraelski javni emiter pristao je da izmijeni pjesmu, sada pod nazivom „Uragan“, i predstaviće je ovog vikenda.

U tekstu prvobitne pjesme nalazi se stih: „Svi su bili dobra djeca, svako od njih“.

Belgijska ministarka kulture Benedikt Linard tražila je u srijedu da se Izraelu zabrani učešće na Evroviziji sve dok traje rat u Gazi.

„Baš kao što je Rusija isključena iz Evrovizije nakon invazije na Ukrajinu, i Izrael bi trebalo da bude isključen sve dok ne okonča flagrantna kršenja međunarodnog prava, koja izazivaju hiljade žrtava, posebno djece“, napisala je ona na društvoj mreži Iks.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније