Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

P.R. [ Beta ]

09. 05. 2024. 14:21 >> 14:22
1

ŽALILI SE ORGANIZATORIMA

Izrael traži da se zaustavi miješanje politike u Eurosong

Izraelski javni servis Kan, koji organizuje učešće Izraela na ovogodišnjem nadmetanju za Pjesmu Evrovizije, saopštio je danas da se žalio Evropskoj radiodifuznoj uniji (EBU) i Švedskom javnom emiteru (SVT) zbog povika i negodovanja tokom jučerašnje generalne probe, te propalestinskih poruka tokom prvog polufinala u utorak uveče.

Kan zahtijeva da "EBU i SVT rade na sprečavanju ponavljanja takvih incidenata i zahtijevaju da omoguće Izraelu da se nadmeće fer u večerašnjem polufinalu", prenijeli su izraelski mediji.

Tokom jučerašnje generalne probe polufinala čuli su se povici u publici kada je izraelska pjevačica Eden Golan izašla na binu i na hebrejskom jeziku pjevala posljednje strofe svoje pjesme "Uragan" (Hurricane), iako je bilo i onih koji su navijali za Izraelku.

Antiizraelski aktivisti su mjesecima bezuspješno nastojali da se zabrani učešće Izraelu na nadmetanju zbog rata u Gazi.

Na prvom polufinalu švedski pjevač Erik Sade je oko zgloba u znak protesta zavezao kefiju, tradicionalni arapski šal koji se nosi u mnogim djelovima Bliskog istoka, što je kasnije EBU osudila.

Irski takmičar Bambi Tag je rekao da ga je EBU primorala da ukloni propalestinsku poruku sa lica i noge.

Australijski muzičar Fred Leone je izjavio da mu je na grudima nacrtana lubenica u znak solidarnosti sa Palestincima. To su takođe boje crno-bijelo-zelene palestinske zastave sa crvenim trouglom.

Drugo polufinale počinje večeras u 21 sat po švedskom vremenu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније