Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

30. 05. 2013. 08:48 >> 08:50

100 MILIONA $

VIDEO: Najisplativija pjesma svih vremena

Hit Džimija Bafeta iz 1977. je "zarazan", ali niko nije očekivao da će mu donijeti ogromno bogatstvo.

 

Pjesma "Margaritaville" najisplativija pjesma svih vremena, ali za to postoji dobro objašnjenje: "Postoje dva "Margaritaville-a'", kaže Robert Braunis, profesor intelektualnog vlasnštva na univerzitetu "Džordž Vašington" .

"Autorsko pravo štiti pjesmu koja je izuzetno vrijedna zbog tog silnog novca koji donosi, a postoji i zaštitni znak koji se razvio iz naslova pjesme, a to je zakonski drugi oblik vlasništva."

Kako je to moguće?

Ime "Margaritaville" asocira na nešto ljetnje i  bezbrižno (o tome govori i pjesma), a Bafet je to pametno iskoristio i uložio u lanac restorana i trgovina s tropskom temom koje je nazvao po pjesmi. Uz to, isti naziv nose smrznuti plodovi mora, tekila, pileća krilca, odjeća za muškarce i žene i namještaj za terasu.

Procjenjuje se da je kompanija zaradila 100 miliona dolara prošle godine.(Biznis vik)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније