Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

02. 12. 2016. 12:34 >> 12:13

INTERVJU RADIJA 98

Beatz&Rhymes: Imamo svoju brzinu

Sastav ,,Beatz&Rhymes“, koji čine kompozitor, aranžer i producent Bojan Đuković i vokal i tekstopisac Braco Subotić, objavio je nedavno u izdanju “Enerđije Records“, album “Solid Fare“, na kom se nalazi deset numera. Od tih deset numera, jedna je instrumental, jedna je na našem jeziku, a ostale su na engleskom.

,,Beatz&Rhymes“ bili su gosti Radija 98 i emisije Rejting.

Muzika koju stvarate veoma je neobična za ovu sredinu. Žanrovski kako bi je definisali ?

Bojan: Žanrovski ne baš elektronika, više bendovski zvuk. Uvijek se trudim da komponujem muziku koju je moguće izvoditi uživo. Normalno, to bi uživo dobilo neku novu dimenziji, ne bi zvučalo kao na nosaču zvuka. Ne previše elektronika, žanrovski termini su downtempo, longe, chill i trip hop. Dosta je bas linija. Base muzika koja se temelji na na ritmu, basu i bubnju. Sve oko nje je ukrašavanje i ornamenti.

Da li ste na neki način iznenadili publiku, jer malo je vas koji stvarate muziku ove orjentacije na ovom našem podneblju?

Bojan: Mislim da jesmo iznenadili publiku, ali nama su pogledi širi od ove publike, trenutno. Ako ovdje nema publike koja cijeni to što radimo mi smo voljni da proširimo svoj uticaj i na neke druge države u regionu. Kako ćemo to da uradimo, to je na nama, ali definitivno ne želimo da se zaustavimo na bilo kakvom gradskom ushićenju, već želimo mnogo dalje.

Braco: Lično mislim da je nivo muzike svjetski.To je esencija.

Album ,,Solid Fare“, objavila je izdavačka kuća “Enerđija Records“ iz Herceg Novog. Kako ste uspostavili saradnju sa njima ?

Bojan: Slučajno sam ih otkrio putem Facebooka. Veoma mi se svidio način na koji izdaju nezavisne umjetnike. Jako su interesantni, nekomercijalni, veoma etički približni tome što i mi radimo. Saradnja je krenula veoma brzo, nakon razmjene mailova. Mnogo dugujemo Nikoli Krivokapiću koji je bio zadužen za produkciju i koji je digao sve pjesme na jedan mnogo veći nivo nego što sam sve to ja miksovao sam. ,,Enerđija Records“ jednostavno kao da ne pripada ovoj sredini i ljudi nemaju pojma da imaju tako nešto dobro ovdje.

Braco: Oni su jako široki,tračak su svijetla u ovoj sredini.

O čemu govore Vaše pjesme,Vaš tekstovi ?

Braco: Mislim da govore o slobodi, pravoj kojoj negdje svi težimo, kroz jednu emociju međusobnog poštovanja. Suštinski mislim da sama sila prirode, Bog kako je nazivamo, možda i ne zahtijeva da svi nužno jedni druge bezmjerno volimo, ali da se poštujemo definitivno i da imamo trpljenje. Znači, govori da treba imati rezon šta je dobro, šta loše, jer to je nekako ipak univerzalno. Iako smo svi mi slojeviti, sazdani od ne znam koliko nesavršenosti, prilično dobro svi mi znamo šta je jedno, šta drugo vezano za takvu materiju.

Bojan: Mislim da svaka pjesma na albumu ima svoj svijet o kojem govori,ali u suštini album je koncept i cjelina. Postoji iza toga i sva ta neka naša filozofija. U tome se ne moramo ni slagati sto posto, ali bitno je da je emocija ta koja je glavna i energija benda a što ko misli i vjeruje, to je lična stvar.

Bliži i dalji planovi ?

Bojan: Plan je da se bend proširi. Imali smo bubnjara u početku, međutim nijesmo mogli da čekamo na ljude. Mi imamo svoju brzinu i ko god bude htio da bude dio naše grupe mora da poštuje taj pravac i vrijeme, da poštuje nas i našu muziku. Ko ima želju da nam se priključi, dobro je došao i može nas kontaktirati.

Sanja Pejović, Radio 98 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније