Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

28. 01. 2019. 19:29 >> 18:58

PRIPREME PRI KRAJU

Poznati izvođači na nacionalnoj večeri "Zlatne pahulje"

Iako je do početka 26. dječijeg festivala "Zlatna pahulja", koji će se održati 23. i 24. februara, ostalo nešto manje od mjesec, u rožajskom Centru za kulturu privode se kraju pripreme kako bi što spremnije dočekali početak ove muzičke smotre dječijeg stvaralaštva po kojoj je već dvije i po devenije grad pod Hajlom, poznat i van granica naše zemlje. Direktor Centra za kulturu Sulejman Beća Kujević ističe da da pripreme za ovaj festival traju od septembra prošle godine i da je završen značajan dio posla.

"Ove godine je na konkurs za nacionalno veče festivala prispjelo 60 kompozicija, selekciona komisija na čelu sa Jovanom Adamovim, izabrala je 16 pjesama koje će biti izvedene na ovogodišnjem festivalu. U toku su pripreme koreografija za ove kompozicije kao i uvježbavnje hora. Takođe se radi na pripremu scenarijao festivala koji će uraditi glumac Davor Dragojević, dok scenografiju priprema naš dugogodišnji saradnik Stanislav Nikičević", rekao je Kujević, ističući da je za internacionalni dio festivala do sada prijavljen nastup učesnika iz 10 zemalja, medju kojima su Rumunija, Ukrajina, Makedonija, Bugarska, Hrvatska, Slovenija, Kosovo, Srbija, BiH.

Na nacionalnoj večeri festivala nastupiće Milica Rakočević iz Podgorice, sa kompozicijom ''Tvoja pjesma'' za koju tekst i muziku potpisuje Ana Klepić a aranžman Aleksandar Saša Gajić. Sa Numerom ''Kamena fontana'' autora Dragoslava Guzine za koju je muziku i aranžman uradio Lado Leš, nastupa Andjelija Perović iz Podgorice. Numeru ''Pjesmo moja'' za koju je muziku i tekst uradila Lara Šćekić a aranžman Aleksandar Saša Gajić, izvodi Luka Bajović iz Nikšića.

O ''Životnoj sredini'' pjeva Aleksandar Knezović iz Podgorice. Tekst i muziku za njegovu pjesmu potpisao je Ljubo Jovović, a aranžman Senad Drešević. Kompoziciju ''U bojama mašte'' izvešće Ana Blagojević iz Podgorice. Tekst za njenu pjesmu potpisuje Ana Klepić, muziku Mirsad Serhatlić a aranžman Predrag Peđa Nedeljković.

O ''Lokomotivi'' pjeva Jakov Radunović iz Cetinja čiju numeru u cjelosti potpisuje Nikola Radunović. Pjesmu ''Roditelji'' za koju je muziku i aranžman uradio Predrag Pedja Nedeljković, a tekst Nenad Terzić, izvodi Anja Mugoša iz Podgorice, dok numeru ''Snovi i bajke'', po tekstu Sanje Perić za koju je muziku sastavila Renata Perazić, a aranžman Dejan Božović, izvodi Melania Mitrović iz Podgorice. Podgoričanka Una
Stanković nastupa sa numerom ''Ćutanje pametnije'', tekstopisca Sanje Perić, za koju je muziku uradio Slavko Milovanović, a aranžman Senad Drešević. Kompoziciju ''Zašto'' izvodi Mehmed Medo Nikezić iz Sutomora. Tekst i muziku za njegovu pjesmu potpisuje Slobodan Mijović, a aranžman Aleksandar Basarab.

Sa pjesmom ''Da ja rodim roditelje'', čiji je autor Dragan Radulović nastupa Ivona Vojnić iz Tivta. Muziku i aranžman za njenu numeru potpisao je Veselin Frenki Bogićević, dok ''Majsku pjesmu'' za koju je muziku uradila Vesna Veljković, tekst Sandra Škrbić a aranžman Zoran Bogdanović Ritchie, izvodi Mona Gušmirović iz Podgorice. Muziku, tekst i aranžman za numeru ''Ulica sladoleda'' potpisao je Zdravko Djuranović a izvodi je Andrea Bulatović iz Rožaja, dok će kompoziciju ''Pahulje zlatne Hajle'', tekstopisca Velimira Ralevića, za koju je muziku i aranžman potpisao Fadil Krasnić, izvesti njena sugradjanka Ajla Feleć. O ''Kućnom bendu'' pjeva Jovan Nikčević iz Bijelog Polja, koju u cjelosti potpisuje Milan Minja Marković, dok će se Šejla Dautović iz Rožaja predstaviti sa kompozicijom ''Mojoj zemlji'' za koju je muziku potpisa Shadi studio tam, po tekstu hadži Suada Hodžića a aranžman Edib Mušović.

Organizator festivala je Centar za kulturu, pokrovitelji su Ministarstvo kulture i Opština Rožaje, a medijski pokrovitelj RTCG.

Faruk Kalić, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније